Zehirsiz Sofralar Konferansı
Zehirsiz Sofralar Uluslararası Konferansı ve Zehirsiz Kampanya basın toplantısı 23 Kasım’da Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Endüstriyel tarımda kullanılan pestisitlerin zararları, doğa dostu yöntemler ve iyi örneklerin konuşulduğu Zehirsiz Sofralar Uluslararası Konferansı’nda bilim insanları, tüketiciler, üreticiler, sivil toplum örgütleri ve inisiyatifler “Zehirsiz gıda mümkün” demek için buluştu.
Konferans, pestisitlerin zararları konusunda farkındalık yaratmak ve Türkiye’deki pestisit kullanımını azaltmak için, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu V Programı kapsamında desteklenen ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği – PAN Europe (Avrupa Pestisit Eylem Ağı) ortaklığında yürütülen Zehirsiz Sofralar projesi kapsamında gerçekleşti.
Proje kapsamında 93 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı, konferans sırasında bir basın toplantısı düzenleyerek, 23 Kasım’da başlayan “Zehirsiz Kampanya” hakkında bilgi verdi. Zehirsiz Kampanya, Dünya Sağlık Örgütü’nün “son derece tehlikeli”, “yüksek seviyede tehlikeli” ve “muhtemel kanserojen” olarak belirlediği pestisitlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanmasını amaçlıyor.
Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı, Zehirsiz Kampanya ile herkesi, insanların sinir ve hormonal sistemine zarar veren, pek çok kanser türüne, lösemiye, kısırlığa neden olan, çocuklarda gelişim bozukluklarına yol açan, arılara ve diğer canlılara verdiği zararla biyoçeşitlilik kaybına sebep olan, ekosistemi tahrip eden, toprağımızı ve suyumuzu zehirleyen bu pestisitlere karşı harekete geçmeye çağırıyor.
Zehirsiz Kampanya’ya buradan destek verebilirsiniz.